Stämpla dina dokument med apostille innan utlandsstudierna

omniaresor.se - Allt om reser och klimatsmart resande

Stämpla dina dokument med apostille innan utlandsstudierna

När du planerar att flytta utomlands för att studera är det viktigt att förbereda dina viktiga dokument och handlingar med apostille stämpel. Det är ett officiellt intyg av ett dokument som utfärdats av myndigheter i ett bestämt land.

Säkerställ juridiskt korrekta dokument

Att stämpla dina dokument med apostille är en åtgärd som säkerställer att de är giltiga och godkända av myndigheter. Många utländska lärosäten kräver att dokument som till exempel utbildningsbevis, betyg, födelse- och äktenskapsbevis samt kriminalregister kontrolleras och godkänns av notarius publicus i landet där de utfärdats.

Apostille stämpeln och processen i sig kan variera beroende på land och vilken typ av dokument det rör sig om. Generellt sett måste du först få en officiell kopia av dokumentet från den myndighet som utfärdade det. Därefter ska du kontakta rätt myndighet i ditt hemland för att få en apostille. När den är klar är dokumentet giltigt att använda i det land du planerar att studera i.

Trygga försäkringar

Glöm inte att ha med rätt försäkringar till utlandet också. Det är ofta ett krav för att studera utomlands så se över dna försäkringar i god tid innan avfärd. Beroende på hur lång tid du planerar att stanna i landet kan ofta en vanlig reseförsäkring räcka. Men det är antalet dagar du ska vistas utomlands som avgör vilken försäkringstyp du behöver.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar