Upptäck Sverige med tåg

Upptäck Sverige med tåg

Om du verkligen vill upptäckas vårt land på ett bekvämt och härligt sätt, så kan du satsa på att åka tåg. Klimatsmart och smidigt.

Tåg i Sverige

I Sverige finns det flera stambanor som håller ihop järnvägsnätet. Det är enkelt att resa med tåg över hela landet och det ger en möjlighet att verkligen upptäcka den fantastiska naturen. Smartast är det att du bokar biljetten på SJ hela vägen, så vet du att de är ansvariga för dig ifall tåget är lite sent. Det som är så härligt med att åka tåg är att du kan sitta i restaurangvagnen med en god laxsmörgås och ett glas vin, samtidigt som världen svischar förbi dig utanför fönstret.

Inlandsbanan

Om du vill se mer av Norrlands inland ska du satsa på Inlandsbanan. Den går från Mora till Gällivare och erbjuder mycket god mat, fina vyer och en möjlighet att verkligen se den svenska naturen. Längtar du efter att få se älg, räv eller kanske rent av en björn? Då kan du satsa på Inlandsbanan för att inifrån tågkupén få uppleva mycket av den norrländska naturen. Inlandsbanan satsar väldigt mycket på exklusiv mat, så du har både vackra vyer och god mat att se fram emot.