Sova på flygplatsen

Sova på flygplatsen

Ibland kan man behöva sova på flygplatsen. Här kommer tipsen på hur du så säkert och bekvämt som möjligt kan sova på Arlanda eller någon annan flygplats om du landar mitt i natten.

Sova på Arlanda

Om ditt flyg ankommer väldigt sent eller avgår mycket tidigt, så är det smart att sova på flygplatsen. På Arlanda kan du bo på hotell eller på vandrarhem. Det är lätt att ta sig från själva flygplatsen till både hotell och vandrarhem. Vissa hotell finns även i själva flygplatskroppen. Men ibland kan man vilja hålla i pengarna. Eller så kommer du så sent eller ska åka iväg så tidigt att det känns onödigt med hotell. Då kan du faktiskt sova på själva flygplatsen.

När du sover på en flygplats är det viktigt att du utgår från säkerhet. Eftersom flygplatser har säkerhetsvakter som går omkring på natten, så kan du känna dig tämligen säker. Dock kan det vara klokt att låsa in värdefulla saker i ett säkerhetsskåp, så behöver du inte oroa dig för att någon ska stjäla din surfplatta eller dator. Om du reser på egen hand kan det vara smart att hitta en fåtölj i City terminalen, på den ovala våningen ovanför SJ. Som grupp eller familj kan ni hitta ett par bänkar som ni kan använda som er sovplats.

Utomlands

Även när du reser utomlands kan det hända att du behöver tillbringa natten på flygplatsen. Vissa flygplatser, som Heathrow, har särskilda sovbänkar där du kan sova riktigt gott. Tänk dock på att alltid ha uppsikt över dina värdesaker. Plånbok och pass bör du ha innanför kläderna, och din väska är en mycket bra kudde.