Hundsemester

Hundsemester

Ska du ta med hunden på semestern? Då är det viktigt att du planera din semester så att din fyrbenta vän alltid mår bra.

Ta med hundar på semestern

Det lättaste sättet att ta med sig hunden på semestern är när du kör själv: bil, husvagn eller husbil. Det är viktigt att hunden får en egen plats där den kan gå och lägga sig. Om du ska ta med dig hunden på semestern är det viktigt att du planerar utflyktsmål och aktiviteter utifrån hunden. Du kan inte lämna den flera timmar i en bil. Är det varmt ute kan du inte ens lämna den 30 minuter. Har du en husbil med AC som kan vara på, så kan hunden dock vara där. Läs tidningen Härliga Hund för att få mer kunskap om vad är din hund behöver på semestern.

Roliga hundaktiviteter

Hundar älskar att få följa med på semester: de vill ju vara med sin familj. Sin flock. Bra aktiviteter är att göra vandringar, både i naturen och i städer. Du kan också ta med hunden när du sitter på uteservering. Då måste hunden vara kopplad och det är klokt om du placerar den under bordet. Att hälsa på vänner fungerar också bra när du har hund, förutsatt att de inte är allergiska.