Bästa hudvården för resan

Bästa hudvården för resan

Att packa inför resan kan vara klurigt, framför allt om du bara reser med handbagage. Att packa necessären är lättare sagt än gjort. Det är lätt hänt att du tar med dig för många saker, samtidigt som det alltid finns en oro att glömma viktiga hudvårdsprodukter. Här ger vi dig de bästa tipsen när du ska köpa och packa hudvård inför resan.

Satsa på några få kvalitetsprodukter

Det är nästan alltid bättre att resa lätt och bara ta med det viktigaste. Det gäller även hudvård och smink. Det bästa tipset är att satsa på några få utvalda kvalitetsprodukter som din hud mår bra av. Hos den välsorterade webbutiken Hudoteket hittar du några av marknadens bästa smink- och hudvårdsmärken, exempelvis Filorga, Unite, Clarins, Dermalogica och Babor. Försök att hålla din hudvårdsrutin kort och inkludera bara de viktigaste stegen. En rengöring, ett serum och en återfuktande kräm räcker gott och väl när du är på resande fot. Självklart kan du lägga till andra produkter, kanske en toner eller en ansiktsmask, om du vet att din hud mår bra av det.

Anpassa hudvården efter resmålet

Självklart är det viktigt att du anpassar hudvården efter klimatet på resmålet. Är det stark sol? Packa då en bra solkräm med hög solskyddsfaktor för att undvika att du bränner dig i solen. På varma platser kan det även vara skönt att ha en lite face mist i väskan så att du kan svalka ansiktet emellanåt. Om det är torrt och kallt dit du ska, exempelvis en skidort, kan det vara bra att packa återfuktande hudvårdsprodukter som ger huden näring och fukt efter en dag i kylan. Tänk på att du även behöver solskydd om du är och åker skidor eller om du är i en storstad. Om du ska iväg på en city weekend kan det även vara kul att packa ner olika sminkprodukter. Hos Hudoteket hittar du även smink från olika varumärken.

Små förpackningar

Undvik att släpa på stora förpackningar. Köp istället travel size av dina favoritprodukter. Hos Hudoteket hittar du många produkter i resestorlekar som du kan ta med i handbagaget på flyget. Det gör att du får plats med en hel hudvårdsrutin i en liten necessär. Om du inte hittar just dina favoriter så kan du köpa tomma reseförpackningar och hälla över från dina vanliga produkter i badrumshyllan. Det kan vara lite meckigt för vissa produkter, men det funkar ofta bra för krämer av tjockare konsistens. Andra tips som kan vara kul på resan är sheet masks. Det är en ansiktsmask för engångsbruk. Perfekt för resan!