Magasinera dina möbler under långresan

Magasinera dina möbler under långresan

När du äntligen har bokat långresan och vet att du kommer vara borta i många månader och kanske år – för vem vet vad du upptäcker under resans gång – är frågan vad du gör med ditt nuvarande hem och bohag. Ska du sälja allt på vinst och förlust eller hitta en smartare lösning som gör det möjligt att komma tillbaka och åtminstone ha dina möbler kvar? Vårt tips är att satsa på det senare. Det brukar vara bättre att ta det säkra före det osäkra, för man vet som sagt inte vad som händer.

Hitta bästa förrådet för möblerna

Det är ett väldigt stort steg att sälja allt du har och satsa allt på resan du snart ska göra, för vad händer när du kommer tillbaka om du inte har något alls? Har du pengar kvar att klara dig på tills du hittat nytt boende, nya möbler och kanske till och med nytt jobb? Det är långt ifrån alla som har en så pass välbärgad situation, så tänk efter före och behåll så mycket du kan av det nödvändigaste. Att till exempel hyra ett bra förråd i Mölndal kan vara den perfekta lösningen för dig. Du väljer vilken typ av förråd du vill hyra beroende på vad och hur mycket du behöver magasinera, och sedan betalar du månadsvis. Det är ett väldigt smidigt sätt att ta hand om dina möbler när du är ute på längre resor, och vill ha kvar dem när du kommer tillbaka.

Sälja eller hyra ut ditt boende

Hur gör du med ditt boende då? Det kan vara tufft att behöva betala hyra för ett hem du inte använder på lång tid, så det gäller att hitta en bra lösning här också. Du kan alltid sälja din lägenhet eller hus, men det är samtidigt en stor trygghet att kunna komma tillbaka till ditt hem när du är klar med din resa. Kanske har du någon i familjen eller vänskapskretsen som du kan hyra ut ditt hem till, så länge det är tillåtet av hyresvärden? Då kan du också bestämma om du vill ha kvar dina möbler eller magasinera dem, så att den som hyr av dig får möblera själv. Hyr du ut i andra hand är det bra att ha återkommande kontakt med personen som hyr din lägenhet, så att du har koll på att allt är i sin ordning och du kan komma tillbaka till en hel och ren lägenhet.

Dags att njuta av resan

När du har beslutat dig för hur du löser frågan om ditt boende och dina möbler, är det bara att åka iväg och njuta av din resa. Har du sett till alla detaljer kan du koppla av och veta att allt är i trygga händer. Speciellt om du magasinerar dina möbler är det en skön känsla att veta att när du är klar med resandet så finns de kvar och väntar på dig, i lika bra skick som när du lämnade dem.