Minnesvärda bilresor med en Volvo genom Sverige

Minnesvärda bilresor med en Volvo genom Sverige

Ibland behöver man inte åka långt för att få en minnesvärd resa. Det finns många härliga resmål inom Sverige som kan vara värda att besöka, samt många fina och spännande platser. Bästa sättet att se Sverige är att resa med bil för att få ut så mycket av upplevelsen som möjligt.

Platser att besöka i Sverige med en bra bil

Det finns många vackra platser att besöka i Sverige när man reser med bil. Det pittoreska och anrika Sigtuna stad, Gripsholms Slott, Astrid Lindgrens värld i Vimmerby i Småland eller Borgholms slottsruin är bara några ställen som man måste se på vägen. Gör man en lite längre roadtrip i Sverige med bil mot norr, ska man besöka Pite havsbad som ligger i Piteå. Pite havsbad kallas även för ”Nordens riviera” med sina fantastiska, finkorniga sandstränder och landets högsta badtemperaturer på sommaren. Det är klokt att göra noggranna förberedelser inför semestern innan man beger sig iväg. Myggmedel, allergitabletter och första hjälpen-kit är några smarta saker som alltid är viktigt att ta med sig innan man åker iväg på bilresan. Oberoende av vilken ort eller plats man ska resa till inom Sverige på bilsemester, är det viktigt att ha en bra bil som inte medför några problem på resans gång. En del bilmärken håller inte alltid måttet när det kommer till kvalitet och trygghet. Gå hellre och köp en Volvo bil med trygga garantier och säker körning på den spännande Sverigeresan med bil! En Volvo är känd för att dominera bland de tio bästa bilmärkena när det kommer till trafiksäkerhet och då blir resan mer avslappnad och säker på vägarna.

Sveriges vackraste vägar

Det kan vara stor skillnad på vägar och åker man bil genom Sverige i en trygg Volvo, är det viktigt att utsikten är vacker och minnesvärd. Om man inte känner till alla vägar och vilka som är bäst, finns det mycket bra tips på Sveriges vackraste vägar som är bra att känna till. Att resa längs med Höga kusten kan till exempel vara riktigt minnesvärt och strax norr om Högakustenbron, kan man svänga av mot kusten och njuta av den storslagna utsikten. Befinner man sig uppåt norra Sverige, kan den Blå vägen i Västerbotten vara ett vackert äventyr! Vägen heter E12 och sträcker sig från Umeå till Mo i Rana i Norge. Sträckan är en av Europas mest populära vägar då den med sina 1800 kilometer går mellan älvar, storslagen skog, hav och vackra öar. Trots många vackra vägar att välja på, ligger Sveriges vackraste väg i Östergötland enligt majoriteten. Denna vägsträcka går mellan Gränna och Omberg/Tåkern och vyerna är storslagna då vägen går längst med vackra kusten vid Vättern.