Bilsemester i Europa

Bilsemester i Europa

Att åka flyg kan för vissa vara jobbigt då många är flygrädda eller har svårt att flyga på grund av olika diagnoser. Oavsett om man är flygrädd eller inte, kan man även ta bilen på semestern och då kan det vara riktigt mysigt att resa runt i Europa!

Hur tas hemmet omhand under en längre bilresa?

Fördelen med bilresor är att man kan stanna på mysiga caféer och restauranger, träffa människor, se vackra landskap och ta in på mysiga boenden, men då kommer man att vara bort en längre tid. Det är klokt att låta någon man litar på att kolla posten och vattna växter medan man är borta. Har man husdjur man inte kan ta med sig, måste man se till så att man har djurvakt, eller att djuret kommer till ett djurpensionat. Har man grannar man litar på, är det också bra om det kan hålla lite extra koll så inga inbrott sker i bostaden. Innan man beger sig iväg, är det lika viktigt som när man flyger att ta med sig passen för gränskontroller, se till så bilen är servad ordentligt och ha med sig mobilladdare anpassade för att ladda i bilen. Är man en fastighetsägare eller har en bostadsrättsförening ihop med sina grannar, krävs det ibland underhåll av huset. Är man då borta en längre tid under ett behövligt underhåll, kan en professionell fastighetsförvaltning ta hand om allt det praktiska!

Hyrbil eller egen bil och att tänka på

Ska man bila i Europa behöver man inte ha en egen bil då man även kan hyra en bil. Biluthyrningsfirmor, som Avis eller Europcar, kan låta hyra ut sina bilar även för att korsa gränser till andra länder och viktigast är att bilen blir tillbakalämnad i Sverige. Europaresor kostar runt 300 kronor extra per dag utöver hyrpriset om man ska korsa tullgränser. Det är viktigt att se till så att man har full försäkring på bilen om något skulle inträffa under resan. Har man en egen bil är det lika fördelaktigt till Europaresan. Det är alltid klokt att ha extra ombyte i en mindre väska inne i bilen när resten av packningen ligger i bak. Mediciner, kontanter och vatten är grundläggare saker som alltid är viktiga att ha med sig på en bilresa. Har man hund är det lätt att ta med sig hunden på en bilresa.

Vackra städer och länder att besöka i Europa

Besöker man Italien finns det några städer som verkligen är värda ett besök, som bland annat anrika, romantiska Venedig, Rom, Florens och Milano i Italien. Spanien är vackert med sitt Barcelona och Madrid. När man ändå är i Spanien kan man passa på att besöka några av världens vackraste småstäder, som Cudillero, Allbarracín eller Santinalla del Mar. Även Kroatien är vackert med sin underbara stad Split, eller så kan man ta en tur till Polen, Frankrike, Schweiz eller fantastiska Österrike med sina majestätiska berg. Var man än väljer att bila till i Europa, ger en bilsemester många vackra semesterminnen för livet!