Så packar du inför en weekend med tjejgänget

Så packar du inför en weekend med tjejgänget

Ju närmare vår och sommar vi kommer desto mer vill de flesta ge sig ut och resa och upptäcka världen. Speciellt tjejer och kvinnor i alla åldrar som har sommarlov eller går på semester samtidigt brukar vilja ta en weekendresa någonstans och umgås bara med varandra. Dels för att upptäcka något nytt men också för att knyta starkare band och skapa nya minnen som kommer finnas kvar under resten av livet. En studentresa med vännerna kan vara en mycket uppskattad present från föräldrarna och det är ett väldigt roligt och minnesvärt sätt att fira att man tagit studenten.

Packa rätt inför resan

När du ska åka iväg på tjejresan är det viktigt att du packar rätt och lätt. Om du packar för mycket blir det jobbigt att släpa runt på och om du packar för lite kommer du få slut på kläder att ta på dig när du vill gå ut. Först och främst måste du packa med en necessär med tandborste, tandkräm, hudvård, smink, sminkborttagning, solskyddsfaktor, hårprodukter, duschkräm, schampo, balsam, deodorant och en god parfym för dam så att du kan lukta gott under hela dagen och kvällen. Nästa steg är att packa ner all elektronik du behöver, såsom mobil, laddare, hörlurar, högtalare, kamera, eventuellt dator med filmer och en stark powerbank så att du aldrig får slut på batteri i mobilen om ni är ute hela dagen och natten. Se till att du är förberedd på det mesta ni kan vilja hitta på under resans gång.

Nästa steg är kläder. När det kommer till att packa smart gällande kläder är det viktigt att du har i åtanke var ni ska resa och vad ni planerat att göra under resan. Se till att du har några olika alternativ med dig som du kan mixa och matcha som du vill. Om ni tänkt gå ut och festa eller dricka drinkar är det viktigt att du tar med några lite finare kläder så att ni alla känner er fina och självsäkra. Men glöm inte vardagskläder för när ni under dagtid kanske åker på sightseeing eller går ut och promenerar runt i staden eller området ni rest till. Se därför till att packa ner tre par skor – ett par bekväma gåskor, ett par lätta vardagsskor och ett par finare skor, till exempel klackskor. Om ni åker på en stadsweekend kanske ni inte behöver ha med badkläder men det kan vara bra att ta med ändå, bara ifall att. Om ni ska åka någonstans med tillgång till pool eller strand är det viktigt att du tar med i alla fall två set badkläder så att du kan växla om ni går dit flera gånger.

Det sista steget blir en liten ”övrigt”-kategori där accessoarer, personliga saker och mediciner ingår. Om ni förväntar er sol är det bra att ta med solglasögon och kanske en hatt. Det är också alltid nyttigt att ta med ett litet medicinkit ifall något skulle hända, där smärtstillande tabletter, nässpray, magsjuketabletter, tamponger och vätskeersättning ingår. Sedan är du redo för din resa.