Mikrocamping

Mikrocamping

Drömmer du om en stor husbil, men har inte råd att köpa en? Eller så tycker du helt enkelt att det är smidigare att bara resa med bil. Då kan du testa på mikrocamping. Mikrocamping är att campa med bil.

Med bilen som husbil

Det finns flera sätt som vi kan resa på: husbil, husvagn, sova på hotell och vandrarhem, bo i tält eller bo i bilen. Det sistnämnda, mikrocamping, är populärt i både USA och i Tyskland. Det är ett smart sätt att kunna upptäcka mycket av både Sverige och Europa, utan att det kostar dig för mycket. När du mikrocampar använder du helt enkelt din bil som husbil. Egentligen kan man använda vilken bil som helst, men naturligtvis underlättar det att köra en Caddy eller en rejäl kombi, än att microcampa i en Mini Cooper. Läs biltidningen Vi bilägare så du kan du hitta en bil som passar för mikrocamping. I Sverige kan du campa och sova i bilen överallt. På kontinenten finns det också många fria campingplatser att använda. Eller så sover du i bilen på en riktig camping för 5-10 euro.

Sova i bilen

För att kunna resa och sova i din bil behöver du fälla ner baksätet. Vissa bilar blir helt platta, medan andra kräver att du bygger som en säng. Är du lång kan du även behöva fälla fram förarsätet En bra bil för mikrocamping är Volvo V 70. I den kan två vuxna lätt sova i bagageutrymmet med passagerarsätena nedfällda. I Volvo V 70 blir det alldeles plant. Vissa lägger bara ut madrasser i bilen, medan andra verkligen bygger säng och ett litet mikrokök. Du kan hitta rolig inspiration på YouTube, både från Tyskland, Frankrike och USA. För vissa blir det nästa en sport att kunna få in så mycket som möjligt i sin bil.