Resa på heltid

Resa på heltid

Tänk dig att kunna resa hur mycket du vill, få uppleva nya länder och äventyr året runt. Det finns personer som faktiskt kan resa på heltid, samtidigt som de får betalt för det.

Resa

Brukar du drömma dig bort genom att läsa resemagasinet Vagabond, hitta intressanta ställen som du skulle vilja besöka, samtidigt som du upplever att räkningarna och vardagen bara äter upp ditt liv? Så är det många som känner. Men det finns personer som har tagit sig ifrån ekorrhjulet för att kunna resa så mycket som de vill: de digitala nomaderna. Med eget företag som de kan driva från sin dator, kan de resa mellan olika länder och platser. Det handlar alltså inte om 365 dagar med semester om året, utan snarare om att kunna få välja vart de ska ha sitt kontor. En månad i Italien, en annan månad i USA och sedan tillbringa en längre tid i Sydostasien. På sätt och vis har det alltid funnits människor som har arbetat och rest, som sjömännen och handelsmän. Det är något i människan som gör att vi får lust att upptäcka världen, möta nya kulturer och få komma ifrån vardagslunken.

Testa på livet som digital nomad

Om tanken på att resa på heltid lockar dig, så kan du testa på livet som digital nomad. I mångt och mycket handlar det om ekonomi: att ha pengar på bankkontot samt ha en kontinuerlig inkomstkälla. Du kan testa på livet som digital nomad på två sätt: spara ihop mycket pengar, starta ett företag i Sverige och res iväg eller så testar du bara att göra en längre resa. Men utan att förlita dig på att du ska tjäna pengar under resan. Det kan faktiskt vara ett mycket smart sätt att komma igång. För att bli en digital nomad på heltid behöver du ha ett företag som du kan försörja dig igenom. Att bygga upp ett företag kan ta tid. Det är också så att själva resandet kan ge dig en inkomst. Förutom att du kan skriva artiklar om andra länder och ta fina foton som du säljer, så finns det personer som bokstavligen lever på att blogga och skriva om sin resa. Du har en YouTubekanal och en blogg där folk får följa dig. Genom att resa iväg på en ”testsemester” får du en möjlighet att skapa mycket material som du sedan lägger ut på dina sajter. Som en första del i ditt digitala nomadliv.

Bra platser att resa till

Som digital nomad kan du naturligtvis resa vart du vill, men när du sätter igång är det smart att satsa på lite billigare länder. Hyr en lägenhet att bo i i Malaysia eller Thailand en månad. Res sedan vidare till ett anat land i Sydostasien. Just Sydostasien och Sydamerika är billiga världsdelar att bo och resa i.